.
.

måndag 19 september 2011

UtsidanNu är det bestämt! Husets utformning, takvinklar, takutsprång, fasadfärg, takbeläggning, plåtar, hängrännor, stuprör..you name it! Så här blir det och nu går det inte ändra sig igen..

Huset kommer bli ca 80 kvm och bestå i två rektangulära huskroppar med sadeltak (45 graders taklutning) med kort takfot och minimalt gavelutsprång. Husen kommer placeras i en ganska vid vinkel (113 grader) från varandra. Dessa huskroppar kommer byggas samman av en mindre huskropp på ca 20 kvm.
Fasaden kommer vara i trä med stående traditionell lockpanel samt rött enkupigt lertegel på taket. Den mindre mittersta huskroppen kommer ha liggande träpanel och platt plåttak i aluzink. Längs med hela långsidorna mot havet kommer det bli fönsterpartier och trädäck. Det blir toppen! Här kommer det nog bli många sköna stunder...
Fasadfärg blir trälasyr halvtäckande med synlig ådring i färg Ädelgrå. Vi funderar fortfarande på om mittenhuset skall ha en avvikande färg i lasyr eller slamfärg. Hmmm, kom gärna med förslag här. Ytterdörren och fönster är vita. Har velat fram och tillbaka om färgen på ytterdörr, men det blev vit till slut. Den får målas om ifall vi ändrar oss..Hängrännor, stuprör och utebelysning i aluzink.

Inga kommentarer: