.
.

tisdag 25 oktober 2011

Huset är på plats!

Äntligen står huset på vår tomt och bygget pågår för fullt. Till helgen skall det även vara fönster, ytterdörr, pannor på taket, hängrännor och stuprör mm. Vi är supernöjda och huset ser ut att bli som vi tänkt oss.

Med inspiration från en klassisk lada med 45 graders taklutning och med enkupigt lertegel smälter huset in i bygden på ett bra sätt. Detta tillsammans med kortad takfot och gavelutsprång samt aluzink i plåtdetaljerna samt huskropparnas placering i en öppen vinkel gör att det får en lite modernare touch. Där kommer vi också sitta och titta på solnedgången!!

De båda huskropparna på bilden skall byggas samman av en mindre byggnad med liggande panel och platt plåttak, även det i aluzink. Vi har lite diskussioner med byggarna om taket på det lilla mittenhuset då våra önskemål ställer till det lite avseende konstruktionen med fall och vinklar etc. Nu väntar vi på ett förslag på anpassning från vår ursprungliga ritning och förhoppningsvis hittar vi en lösning så det blir bra.

Planlösning blir kök och allrum i det största huset, sovrum i det mindre huset och hall och bad i mittenhuset. Nu vill vi bara åka ner igen och se hur projektet fortskrider..

hls Victoria5 kommentarer:

Maria sa...

Men så spännande!!! Blir jättefint! Så kul. Förstår att ni bara vill åka dit igen snart!
Kram

bl.S sa...

Jag hittade din blogg av en slump: men vad roligt: Huset ser väldigt fint ut!

Kram från Norra Öland :)

Life's Silverlining and I sa...

Vad kul! Så fint det ser ut! verkligen spännande.
Kram

Stenmur & Gärdsgård sa...

Ååå Viktoria, Det kommer bli sååå himla fint! Du är så dukig, Micke med förstås...:-) Kul att huskropparna är ppl.
Tusen kramar
Malin

Limestone by the Sea sa...

Tack tack, för era fina kommentarer. Det uppskattar jag verkligen. Kram..